Om Örestad Expodent Åkesson

Vi på Örestad Expodent Åkesson satsar på att ständigt hålla oss uppdaterade inom det senaste inom tandtekniken för att alltid hålla oss i framkant. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med att vi levererar tandteknik av högsta kvalitet.

Sedan starten 1963 för Örestad, 1980 för Expodent och 2001 för Åkessons har labben utvecklats till att bli ett av Sveriges största och mest välrenommerade laboratorium.

Våra kunder finns i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Många av våra kunder är protetikspecialister som ofta har komplicerade beställningar, som ställer stora krav på oss som leverantör. Något som är både utvecklande och krävande. Vi var tidigt med i den digitala utvecklingen och har i dag en stor cad/cam- avdelning med ett flertal egna fräsmaskiner, scanners och designstationer.  

Tekniskt ligger vi alltid i framkant!

Vår taktik har vi aldrig ruckat på. Vi skall ligga i framkant vad gäller ny teknik. Konkret betyder det stora satsningar på vår cad/cam-avdelning där vi effektivt och med stor precision framställer underkonstruktioner i flera olika material.

Vi har de senaste modellerna av helautomatiska fräsmaskiner. Detta gör att vi höjer kvalitetsnivån och att vi kan producera med bättre kontroll över hela processen. Vi tar också emot avtryck från de flesta digitala avtryckssystemen.

Men avancerad teknik är förstås inte allt. Våra kunder har alltid möjlighet att själv välja den teknik de vill arbeta med. Vi tycker också att det är viktigt att du som tandläkare har direktkontakt med teknikern.

Det nära samarbetet underlättar arbetsprocessen och gör det möjligt att komma med synpunkter under arbetets gång.

Anders Folker
Laboratoriechef
Tel 040-165823

Broschyr om oss

Klicka på bilden för att läsa om i oss i vår broschyr.